• جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
  • 22 November 2024

  • جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
  • 22 November 2024
در نشست مجمع نمایندگان استان کرمان با وزیر صنعت، معدن و تجارت،مطرح شد

تعلل در اکتشاف و بهره برداری از معادن، قابل قبول نیست

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: باید به استفاده از ظرفیت معادن، اشتغال و تولید در این حوزه توجه ویژه‌ای شود تا بتوان از طریق ارزش افزوده بیشتر، به اقتصاد کشور کمک کرد.

محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ، در تشریح نشست مجمع نمایندگان استان کرمان با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: در این نشست مسائل ملی و منطقه‌ای مورد بررسی قرار گرفت؛ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و احکام برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم توجه به حوزه اقتصاد معدن و جایگزینی آن به جای نفت، توسعه فعالیت‌های معدنی در استان‌های دارای ظرفیت معدنی، یکی از ضرورت‌ها است.

سرمایه‌های معدنی در کشور مغفول مانده‌اند

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی از وضعیت عدم استفاده بهینه از سرمایه‌های معدنی در کشور انتقاد کرد و افزود: وزارت صمت باید برای استفاده از معادن برنامه جامعی داشته باشد به طور مثال شرکت ملی مس به یک میلیون و 900 هزار تن کنستانتره مس برای تولید مس کاتود نیاز دارد در حالی که در سال‌های اخیر تنها یک میلیون و 100 هزار تن کنستانتره برای این شرکت تامین شده است در نتیجه شرکت ملی مس نمی‌تواند با ظرفیت کامل خود فعالیت کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: علیرغم اینکه شرکت ملی مس با دلار ارزان قیمت تجهیزات خود را خریداری کرده است اما در حال حاضر نمی‌تواند به درستی از تمام ظرفیت تولیدی خود استفاده کند.

شرکت ملی مس به یک میلیون و 900 هزار تن کنستانتره مس نیاز دارد

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکت ملی مس به 800 هزار تن مواد اولیه کنستانتره مس نیاز دارد تا بتواند به حداکثر توان تولید برسد در حالی که به این موضوع بی توجهی می‌شود که این امر نشاندهنده ناکارآمدی بخش معدن است. مدیران سابق این شرکت باید پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در این نشست تعلل در اکتشاف و بهره برداری از معادن بود، باید به استفاده از ظرفیت معادن، اشتغال و تولید در این حوزه توجه ویژه‌ای شود تا بتوان از طریق ارزش افزوده بیشتر در اقتصاد، به کشور کمک کرد.

تعیین تکلیف وضعیت کالاهای اساسی، تامین ارز و قیمت گذاری

پورابراهیمی تصریح کرد: تعیین تکلیف وضعیت کالاهای اساسی، تامین ارز و قیمت گذاری آنها دومین موضوع مورد بررسی در نشست امروز با وزیر صنعت، معدن و تجارت بود؛ وضعیت کنونی به صلاح کشور نیست چراکه ارز با نرخ پایین برای تامین کالاهای اساسی اختصاص پیدا می‌کند اما مردم کالاهای اساسی را با قیمت‌های بالا خریداری می‌کنند؛ دولت باید برای ساماندهی این وضعیت اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون اقتصادی آمادگی دارد تا برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت را برای تامین کالاهای اساسی بررسی کند تا با جمع بندی نهایی بتواند در قالب روشی مردم را از وضعیت نابسامان بازار نجات دهد.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/438
اخبار مرتبط
نظرات شما